Elaine Summers

Elaine Summers tijdens uitvoering "Invitation to Secret Dancers", Solar House 1 New York City 2005, foto ©Tina Erfer

Elaine Summers was mede-oprichter van het inmiddels befaande Judson Dance Theater, een experimentele groep (dans)kunstenaars in New York 1962 die alle toen heersende normen van theaterdans op radicale manier in vraag stelden en nieuwe mogelijkheden ontwikkelden, waaronder alledaagse bewegingen als dans. Zij heeft in die tijd en sindsdien onafgebroken gewerkt aan de verdere uitbreiding en integratie van dans, waaronder in combinatie met filmprojecties tot ‘intermedia’, een belevenins waarbij alle deelnemende media versmelten tot één nieuw geheel.

In 1975 startte Summers “Invitation to Secret Dancers” (uitnodiging aan stiekeme dansers) hetgeen ontelbare keren in de V.S. en in het buitenland werd gerealiseerd. Het is een weerspiegeling van haar overtuiging, gedeeld met een aantal leden van het Judson-collectief, in het interesse voor dagelijkse bewegingen als dans, maar ook de dagelijkse mens als danser.


Zij is tevens de grondlegger van Kinetic Awareness®, een lichaamstherapie die tot doel heeft alle gewenste mogelijkheden van het individuele lichaam voor pijnloos en vrij kunnen bewegen op een ervaringgerichte manier te bevorderen.
logo KA-Center
Het nieuwste werk van Elaine Summers is www.skytime.org een uitnodiging aan iedereen voor het vieren van de hemel in mogelijke alle media, met name via het internet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s